Skip to content

Welkom op het scheidingsplein

Wanneer mensen uit elkaar gaan, brengt dit veel emoties met zich mee. Een onrustige en onzekere periode waarin er veel geregeld moet worden en er belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Met dit scheidingsplein hopen wij u in deze periode te steunen door het geven van informatie, advies en ondersteuning. Ook is er een mogelijkheid om een vraag te stellen aan het wijkteam. De behoefte aan informatie van (ex)partners, kinderen/jongeren, betrokkenen en professionals is verschillend. Maak hieronder uw keuze.

Video afspelen

(ex)Partners

Ondanks dat u als partners uit elkaar gaat, blijf u als ouders met elkaar verbonden in de zorg voor jullie kinderen. Het is soms best even zoeken hoe u daar het beste vorm aan kan geven.

Kinderen en jongeren

Soms besluiten ouders om uit elkaar te gaan. Als je ouders gaan scheiden komt er veel op je af. Je kan veel vragen hebben waar ook vaak je ouders niet meteen een antwoord op hebben.

Betrokkenen

De personen die uit elkaar gaan, hebben behoefte aan begrip en zoeken de mensen uit waarbij ze zich het meest gesteund voelen. Dit is voor u als betrokkene vaak best een moeilijke taak.

Professionals

Voor professionals hebben we alle informatie over trainingen en deskundigheidsbevordering gebundeld op deze pagina. Bekijk het hulpaanbod bij problematiek gerelateerd aan scheiding.

Het scheidingplein is een samenwerking van diverse gemeenten in Noord Holland en hun ketenpartners. 

© hosting | techniek | ontwerp door 12design.nl

Play Video