Skip to content
logo oranje 2023

Agenda bijeenkomsten

Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten waaraan je kunt deelnemen. Tijdens deze avonden zijn er ervaringsdeskundigen en professionals aanwezig die jou kunnen helpen. Een bijeenkomst geeft altijd nieuwe inzichten en helpt écht. Daarom organiseren wij deze events regelmatig.

Scheidingsplein

Bijeenkomst voor ouders

Leer kijken door de ogen van je kind!

Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn. Zo krijg je als aanwezige een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Ook krijg je tips en adviezen van deze ervaringsdeskundigen en leer je om de pijnlijke gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken. Na de verhalen van de jongeren krijg je de kans om anoniem vragen aan hen te stellen. Ook zijn medewerkers van het wijkteam aanwezig om praktische vragen te beantwoorden.

Een scheiding heeft ook invloed op je omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom deze avond. Je kunt maximaal twee mensen meenemen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen. Deze avond wordt georganiseerd door de gemeente samen met Villa Pinedo, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders. Deelname is gratis. Je kan als ouder maximaal 2 personen meenemen.

Wil jij bij één van deze bijzondere avonden zijn? 
Kijk hieronder naar de komende data en klik op info en aanmelden.
Graag tot ziens!

ouderbijeenkomst foto

Scheidingsplein • Villa Pinedo • GGD

Scheiden doet leiden

Online bijeenkomst voor ouders van kinderen van alle leeftijden

Twee jongeren van Villa Pinedo die zelf een scheiding hebben meegemaakt
vertellen hun persoonlijke verhaal. Steven Pont deelt vanuit zijn deskundigheid welke invloed een scheiding heeft op de levensloop van kinderen. Monique Klein-Vriend
van GGD Hollands Noorden zal de kijkersvragen behandelen. Iedereen is welkom
om mee te doen! Dus ook vrienden, opa’s & oma’s en professionals.

scheidendoetleiden afb
scheidendoetleiden logo

Gratis online bijeenkomst

Villa Pinedo

Online vragenuurtje voor ouders

Een scheiding heeft hoe dan ook impact op kinderen, maar in hoeverre kan jij als ouder de negatieve impact van de scheiding op jouw kind verkleinen? En mogelijk de positieve levenslessen die kinderen ook uit de scheiding van hun ouders kunnen halen, vergroten? Welke rol speelt de relatie met jouw ex-partner hierbij? En wat is eigenlijk de invloed van de kwaliteit van de relatie tussen jullie als gescheiden ouders, op jouw kind?

In dit webinar is alle ruimte voor het stellen van vragen of het voorleggen van jouw situatie. Marsha en Demi beantwoorden vragen vanuit hun eigen expertise en ervaringen én geven je nieuwe inzichten en praktische tips.

Deelname kan anoniem en zijn geen kosten aan verbonden.

Online training 'voor alle gescheiden ouders'

Wil jij leren hoe je pijn als gevolg van de scheiding voor jullie kind kan beperken? Dat kan met behulp van deze training die bestaat uit 6 modules.

image

Online webinar

Logo nieuws 2022 groen

GGD aanbod

Trainingen en webinars

De regionale GGD’s hebben aanbod in trainingen en webinars. Persoonlijke bijeenkomsten worden in kleine groepjes lokaal georganiseerd. Maar ook online worden er regelmatig webinars gegeven. Bekijk via onderstaande links het actuele aanbod van de GGD in jouw buurt.

GGD Hollands Noorden

De training ScheidingsATLAS biedt praktische en emotionele ondersteuning voor jou, je ex-partner en kind(eren).  ggdhollandsnoorden.nl/scheidingsatlas

Voor meer datums en ander aanbod zie: ggdhollandsnoorden.nl

GGD Hollands Midden

Bekijk het aanbod op de website. ggdhm.nl

GGD Zaanstreek Waterland

Bekijk het aanbod op de website. ggdzw.nl

GGD Zuid Kennemerland

Bekijk het aanbod op de website. ggdkennemerland.nl

home kids2

Online en offline

ouderbijeenkomsten.nl

Online ouderbijeenkomst

Een scheiding is een lastige periode voor alle ouders en alle kinderen. Als je weet wat je kind nodig heeft, is het gemakkelijker om in uitdagende situaties de juiste focus te houden, en zo wordt deze periode beter behapbaar voor je kind.

In deze online bijeenkomsten luistert u naar informatie, maar er zijn ook verhalen van ouders en kinderen. Het zijn voorlichtingen gericht op wat een scheiding betekent voor een kind en wat u kunt doen voor uw kind. U bent anoniem voor andere deelnemers en na afloop is er de mogelijkheid om via de chat (ook anoniem) vragen te stellen.

Beschikbaar voor inwoners uit de volgende gemeenten: Alkmaar, Beverwijk, Hollands Kroon, Heemskerk, Haarlem, Gouda, Landsmeer, Velsen en Zandvoort.

image 1

ouderbijeenkomsten.nl

Basis

ouderbijeenkomsten.nl

Vervolg

ouderbijeenkomsten.nl

steun voor je kind

Scheidingsplein.nl

Het scheidingplein is een samenwerking van diverse gemeenten in Noord Holland en hun ketenpartners. 

Meer informatie over dit initiatief en mogelijke samenwerkingen vindt u op deze pagina.

scheidingsplein.nl is tot stand gekomen in samenwerking met:

© hosting | techniek | ontwerp door 12design.nl

Play Video